Delegacija ZDK u posjeti Usori

Nakon posjete Doboj Jugu, delegacija ZDK je, u petak, posjetila i Općinu Usora, gdje je razgovarala sa načelnikom Ilijom Nikićem i njegovim saradnicima. Predstavnici Usore iznijeli su potrebu poboljšanja putne infrastrukture, te statusa braniteljske populacije.

Premijer Plevljak i ministri Trifunović, Brkić, Seferović i Delić, sa načelnikom Nikićem, posjetili su osnovnu školu „Ivan fra Frano Jukić“ u Sivši i Mješovitu srednju školu Stjepana Radića u Žabljaku, gdje su razgovarali sa direktorima Ivicom Krajinom i Jakovom Kulićem, a potom su obišli školske prostorije, salu i razgovarali sa usorskim učenicima. Također, upriličena je posjeta i JU Opća biblioteka i Hitnoj pomoći u Usori.

delegacija_zdk2

Premijer Plevljak je opredjeljenja da boravak na terenu i otvoreni razgovor sa lokalnim zvaničnicima može precizirati probleme i dovesti do njihove brže rješivosti. U vrijeme kada je potreba za podrškom veoma izražena i kada se provodi politike opće uštede, veoma je bitno jasno precizirati prioritete potreba kako bi se na što efikasniji način rasporedile mogućnosti Zeničko- dobojskog kantona.

(VisokoIN)