Detalji krvavog pohoda u Grudama: Muškarac iz kalašnjikova pucao po ljudima

U naselju Gorica kod Gruda u BiH došlo je do pucnjave u noći na četvrtak. Ubijene su dvije osobe, a još dvije su ranjene. Lokalni mediji javljaju da je napadač pucao iz kalašnjikova, a sve se dogodilo ispred jednog kafića.

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u napadu 50-godišnjeg muškarca tijekom noći u naselju Gorica kod Gruda. Do pucnjave je došlo tijekom proslave svetog Stjepana ispred kafića.

Pucnjavi je prethodila kraća prepirka. Muškarac je otišao kući i vratio se s kalašnjikovom pa počeo pucati po ljudima ispred kafića, piše Jabuka.TV.

Hercegovina.info doznaje da su u strašnom zločinu ubijeni Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske tvrtke Vebusch, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u mostarskoj bolnici.

Velimir Bušić je jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona, piše Klix. Bio je i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba.

U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Sve se dogodilo zbog svađe unutar kafića Zmaj.

U Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar su iz Gruda, oko 3 sata ujutro, dovezene dvije muške osobe s prostrijelnim ranama.

A.G. (rođen 1997.) je zadobio lakše tjelesne ozljede te je hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

Ž.G. (rođen 1949.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

On je zadobio teške tjelesne ozljede koje su opasne po život, kazali su za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Napadača su svladali prisutni građani, koji su ga zadržali do dolaska policije, koja ga je uhitila.

“Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice očevid su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istog”, doznaje Avaz u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz Kantonalnog tužiteljstva u Širokom Brijegu priopćeno je da je do pucnjave došlo u 2 sata ujutro na obilježavanju svečanosti dana zaštitnika župe.

Slijedi obdukcija tijela ubijenih i istraga ovog događaja.