Detalji “Racije” u Blažuju: Dva migranta uhapšena zbog droge, 20 će biti deportovano

SARAJEVO – Dva migranta privedena su u policijskoj akciji “Racija” koja se danas provodi u Privremenom prihvatnom centru Blažuj.

“Dvadeset stranih državljana biće prebačeno u Imigracioni centar u Istočno Sarajevo, zatvorenog tipa, a potom i deportovano, potvrdio je za N1 ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić.

Kako je rekao,dva lica lišena su slobode, a razlog je trgovina narkoticima, dok će 20 lica biti sprovedeno u Imigracioni centar te nakon sprovedenih postupaka biti protjerano iz zemlje.

Sve policijske agencije sa nivao Bosne i Hercegovine, te policajci iz MUP-a Kantona Sarajevo u Blažuju traže osobe koje nelegalno borave u migrantskom kampu, traga se i za ilegalnim naoružanjem i drogom, a cilj im je i da identifikuju one koji se bave krijumčarenjem migranata. U akciji učestvuje 300 policijskih službenika.

Ovo je najsveoubuhvatnija policijska akcija koja se događa u nekom od migrantskih centara u BiH od početka migrantske krize.

“Avaz” otkriva da se neki od migranata kojima prijeti deportacija nalaze na spisku osoba za kojima se traga zbog raznih krivičnih djela.