Detalji ranjavanja bh. državljanina u Rimu: Izbačen ispred bolnice, od ranije poznat policiji

Italijanski mediji objavili su nove detalje o državljaninu Bosne i Hercegovine (37) koji je dan ranije ranjen u Rimu.

Prema pisanju “Il Messaggero” radi se o osobi porijeklom iz BiH, starom znancu italijanske policije, jer ima podebeo dosije. Uglavnom je privođen zbog provalnih krađa.

Izboden u grudi

On je jučer, nešto iza ponoći izbačen iz automobila u pokretu ispred hitne službe rimske bolnice Sandro Pertini. Ljekari su odmah reagovali, a čak su uspjeli i da vide automobil koji se udaljavao od bolnice.

Uvidjevši ozbiljnost situacije, jer je ranjeni izboden u grudi, doktori su ga odmah prebacili u bolnicu San Kamilo, gdje je hitno operisan. Prve prognoze nakon višesatne operacije nisu optmistične jer mu je probijeno i jedno plućno krilo i on se i dalje nalazi na jedinici intenzivne njege, životno ugrožen.

Gledaju se snimci nadzornih kamera

Iz bolnice su odmah obavijestili karabinjere koji izašli na lice mjesta i saslušali sve iz hitne pomoći. Inspektori rimske policije pregledat će snimke nadzorne kamere kako bi utvrdili registarske tablice automobila koji je dovezao ranjenog.

Također, već su bili u romskom naselju Tor de Cenci, gdje je ranjeni živio i gdje živi njegova porodica, koja bi mogla da otkrije da li je imao neprijatelja te da li mu je neko prijetio. Ono što se moglo čuti jeste da je najvjerovatnije riječ o uličnom sukobu, gdje su navodno i žrtva i napadač potegli noževe, prenio je “Il Messaggero”.