Devet znakova koji otkrivaju da ste mu seksi

Da li mu se sviđate je pitanje na koje ćete odgovor saznati pomoću govora tijela. Možda niste znali, ali muškarci su “programirani” da sitnim znacima daju do znanja ukoliko im se dopadate. Kolumnisti portala Ivillage.com otkrili su najsigurnije znakove.

Žene s 52 različita signala u govoru tijela muškarcima pokazuju da su zainteresovane, a muškarci na raspolaganju imaju samo desetak. Ovaj podatak filozofiju oko zavođenja muškarca pojednostavljuje. Osim toga dame su prirodno nadarene za dešifrovanje govora tijela.

PODIGNUTE OBRVE
Kada uočimo nekoga zanimljivog, obrve se nesvjesno podižu i spuštaju. Taj mali, gotovo neprimijetan pokret otkriva mnogo toga. Naime, ukoliko mu se sviđate, njegove obrve će se podići, a sve to trajaće nekoliko sekundi. Naime, podizanjem obrva, oči djeluju krupnije, a refleksija svjetlosti oči čini sjajnijim, svjetlijim i privlačnijim.

OTVORENA USTA
Ako mu se sviđa šta vidi, njegove usne će se automatski otvoriti u trenutku kada vam se pogledi sretnu.

RAŠIRENE NOZDRVE
Ovo je još jedan znak koji govori “sviđaš mi se”.

PRIVLAČENJE PAŽNJE
On će na bilo koji način pokuša da privuče vašu pažnju. Ako je mirnijeg karaktera, pažnju će pokušati da privuče popravljanjem kravate, dok će neki biti spremni da glume klovna.

USPRAVNO DRŽANJE
Kako bi se pred vama pokazao u što boljem svjetlu, muškarac će stajati uspravno da bi istakao svoje mišiće. Također će stajati pravo ispred vas, nagnut blago prema naprijed.

KRSTARENJE
Pogledom će vas odmjeravati od glave do pete uz zadržavanej na najzanimljivijim dijelovima. On na taj način sada vama dopušta da vidite kako vas mjerka kako bi vam pokazao da mu se ono što vidi jako sviđa, piše Žena.blic.

RUKE NA KUKOVIMA
U ovakvoj pozi muškarac djeluje samouvjereno, a držanje ruku na kukovima naglašava njegovu fizičku veličinu. Nesvjesnim pokretima ljudi su skloni da naglase svoje najprivlačnije dijelove tijela.

STAVLJA VAM RUKU NA LAKAT ILI LEĐA
Ovaj pokret nije samo vid lijepih manira i pristojnog načina da vam nešto objasni, nego i poruka “ne želim da te izgubim”.

POZAJMLJUJE KAPUT
Pozajmljivanje jakne ili kaputa je seksi, pomalo zaštitnički gest. Time vam poručuje “ono što je moje, to je i tvoje”, a sviđa mu se i vaš miris koji ostaje na vašoj odjeći.

(VisokoIN)