DF-ov Mikulić priča o izdaji Trojke. To je čovjek koji je umjesto za sebe glasao za HDZ

Jedan od onih koji pričaju o fantomskom dogovoru Trojke sa SNSD-om i HDZ-om je Zoran Mikulić.

Ova mostarska liska koju je vjetar odnio iz SDP-a u DF, glasno proziva Trojku za navodnu izdaju tvrdeći da su ustvari veleizdajnici kao i svi oni koji su dio Trojke.

“Da biste bili izdajnik, morate prije toga biti najbolji prijatelji. Ne može vas neprijatelj izdati. Da biste bili veleizdajnik, dovoljno je da budete dio Trojke”, naveo je Mikulić.

Na stranu to što dogovora nema i što Mikulić puše na hladno pozivajući se na neusvojenu listu želja Dodika i Čovića, nije jasno odakle Mikuliću pravo da komentira nečiju izdaju kada je on sam pogurao HDZ!?

Možda Mikulić misli da se zaboravilo, ali nakon prošlih Općih izbora on je imao zapaženu ulogu u kreiranju i izglasavanju listi za domove naroda. A njegova uloga bila je prohadezeovska.

Naime, ova stranka imala je četiri liste u Skupštini HNK, a prošla su im tri delegata u Klub Hrvata, te jedan HDZ-a 1990. HDZ se borio i za svoju treću listu na kojoj je bila Iva Raguž. Nedostajao im je jedan glas kako bi išli u tzv. šešir sa HRS-om. I dobili su ga.

Međutim, pitanje je bilo od koga?

Prema zapisniku kojeg je Raport tad objavljivao, indikativno je da DF-ov Mikulić ima 0 glasova. Mikulić je napravio svoju listu i postavio sebe pa nije jasno zašto sam za sebe nije i glasao?

S obzirom na to da je HDZ dobio glas koji im je nedostajao, jasno je bilo gdje je otišao Mikulićev. To je naravno kasnije omogućilo HDZ-u komotniju poziciju da sebi osigura četiri delegata u Domu naroda BiH, što ih je učinilo nezaobilaznim faktorom.