Đoković prelomio nakon 3 minute: Doktore, sjecite…

Doktoru Antoanu Jerometi bilo je potrebno tri minute razgovora da dobije povjerenje Novaka Đokovića i ubijedi ga da se nalazi na pravom mjestu prije nego što je najbolji teniser svijeta legao na operacioni sto.

Atroskopski zahvat kojim je francuski hirurg zaliječio povrijeđeni meniskus desnog kola tenisera iz Srbije bio je gotov svega 15 minuta kasnije.

Ovaj tekst uglednog pariskog lista “L’Equipe“ ulijeva nadu navijačima da će se Đoković oporaviti na vrijeme za napad na ultimativni izazov u poznoj fazi karijere – olimpijsko zlato na Igrama upravo u Parizu, a one počinju 26. jula.

“L’Equipe“ navodi da je za oporavak od ovakvog stepena oštećenja meniskusa potrebno tri sedmice, što znači da bi Novak mogao da počne s treninzima krajem juna, odnosno da ima pun mjesec da se pripremi za pohod na olimpijski tron.

Iako brojni mediji u zemlji i inostranstvu najavljuju da bi najtrofejniji teniser u historiji mogao da nastupi već na Wimbledonu, male su šanse da se tako nešto dogodi.

Đoković je u ordinaciju doktora Jeromete stigao na preporuku slavnog rukometaša Nikole Karabatića, koji je kontaktirao Beograđanina odmah nakon što je čuo vijesti sa obližnjeg Roland Garrosa.

Želeći da uradi sve da bude u prilici da se bori za praktično jedini podvig u tenisu koji mu nedostaje u nezaboravnoj karijeri, Đoković se odlučio za hirurški zahvat svega četiri dana nakon što se povredio na startu meča sa Fransiscom Cerundolom, odnosno tri dana nakon što mu je na magnetnoj rezonanci dijagnostikovano oštećenje meniskusa.