Đurić i Salernitana ipak izbjegli izbacivanje iz Serie A

Talijanski prvoligaš Salernitana izbjegao je izbacivanje iz lige jer je povjerenstvo prihvatilo ponudu za kupovinu kluba posljednjeg dana 2021. godine, potvrdio je Talijanski nogometni savez (FIGC) .

Klub iz Salerna imao je rok do petka navečer dogovoriti vlasništvo nad klubom, inače bi ga izbacili iz lige, a ponudu je u posljednjji trenutak poslao 43-godišnji vlasnik internetskog sveučilišta Pegasus Daniele Iervolino, prenose talijanski mediji.

Za La Gazzetta dello Sport rekao je da će učiniti sve da klub ostane u elitnoj talijanskoj ligi. Prihvaćanje ponude omogućilo je klubu da igra sljedećih 45 dana, a za to vrijeme moraju završiti dogovor.

Klub je prošle sezone probio u Serie A, ali se našao u problemima zbog FIGC pravila, jer je Salernitana bila dijelom u vlasništvu Claudija Lotita, vlasnika Lazija. Pravila FIGC-a ne dopuštaju klubu s istim vlasništvom da igra u istom rangu natjecanja.

Tako je klub u lipnju krenuo u organizaciju prodaje kluba do 31. decembra. Prošlog mjeseca tražili su novi rok, rekavši da nisu dobili nijednu dobru ponudu, ali su nadležni odbili njihov zahtjev.