DKPT: Pokrenuli smo postupak da utvrdimo da li je naš službenik bio svjedok ubistva Farisa Pandeka

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH se danas oglasila i odgovorila na navode o eventualnom prisustvu pripadnika Direkcije u sarajevskom naselju Otoka u noći kada je ubijen Faris Pendek.

 

Kako su naveli iz Direkcije, nakon što su u emisiji Pressing na N1 spomenuti navodi o eventualnom prisustvu pripadnika DKPT na mjestu gdje je ubijen Faris Pendek, odlučili su se javno oglasiti i upoznati javnost sa sljedećim:

 

– Obavještavamo Vas da je Direkcija poduzela sve zakonom propisane mjere i radnje, te pokrenula interni postupak u cilju utvrđivanja eventualne disciplinske ili krivične odgovornosti policijskog službenika Direkcije koji je navodno bio svjedok ubistva.

 

Još su poručili da neće dalje obavještavati javnost o slučaju dok se ne utvrde činjenice.

 

– Zbog istrage i osjetljivosti slučaja, a po nalogu Tužilaštva KS i MUP-a KS, odlučeno je da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH ne obavještava javnost dok se ne utvrde činjenice i ne završe neophodne istražne radnje – zaključili su iz DKPT.

 

Podsjetimo, Faris Pendek je ubijen 28. januara navečer u sarajevskom naselju Otoka. Prema do sada poznatim informacijama, navodno je došlo do sukoba na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića zbog saobraćaja.

 

Faris Pendek je bio u vozilu i nije učestvovao u sukobu. Adem Šuman je osumnjičen da ga je usmrtio pucnjem iz pištolja.