Do boljih fotografija uz Windows Phone 8

Korisnici su mp3 player ili GPS navigaciju već zamijenili pametnim telefenom pa je sasvim razumljivo da i fotoaparat žele ostaviti kod kuće. Uz Windows Phone, to zaista ima smisla.

Pametni telefoni se već jako dugo ne koriste samo za telefoniranje, a neki će reći da se, zapravo, za tu osnovnu funkciju, najmanje i koriste. Korisnici su mp3 player ili GPS navigaciju već zamijenili pametnim telefonom pa je sasvim razumljivo da i fotoaparat žele ostaviti kod kuće.

Pametni telefoni sa Microsoft Windows Phone 8 operativnim sistemom korisnicima omogućavaju da lako dođu do kvalitetnih fotografija te ih brzo podijele sa prijateljima. Svaki Windows Phone 8 uređaj dolazi sa posebnim tasterom za fotografiranje koji se, osim za fokus i brži pristup kameri, može koristiti i za aktiviranje kamere čak i kada je telefon zaključan. Uz Windows Phone 8, nijedan trenutak sigurno nećete propustiti otključavanjem telefona ili traženjem ikone za aktivaciju kamere.

Šta znači dobra fotografija ako je ne podijelite s nekim? Uz Windows Phone uređaje, dijeljenje fotografija sa prijateljima je iznimno lako, a fotografije je moguće podijeliti putem socijalnih mreža, e-maila, bežične NFC konekcije sa drugim telefonom ili čitavim nizom drugih instaliranih aplikacija koje obezbjeđuju takvu podršku. Moguće je vršiti i manipulaciju nad snimljenim fotografijama, poput rotacije, automatskog popravljanja boja te rezanja fotografije kako bi istakli detalje koje vas zanimaju. Želite dodati specijalne efekte prilikom fotografiranja ili ručno podesiti napredne opcije? Izlazak iz kamere i traženje dodatnih aplikacija vam djeluju sporo i naporno? Iskoristite Lenses podršku na Windows Phone te pristupite dodatnim aplikacijama i opcijama direktno iz interfejsa za kameru.

Nakon kupovine novog telefona korisnici uglavnom pričaju u uloženom novcu u isti, no nakon određenog perioda korištenja, taj telefon zapravo postaje daleko vrjedniji u odnosu na prvobitnu investiciju jer može sadržavati vaše poslovne podatke, ali i veliki broj uspomena u obliku fotografija ili video materijala sa rođendana, putovanja i drugih manifestacija. U slučaju eventualnog gubitka telefona ili podataka, najveća vrijednost bi upravo bile uspomene koje ste zabilježili. Uz Windows Phone 8, fotografije i video materijale možete automatski spasiti na SkyDrive korištenjem Auto upload opcije ili ručnim prenosom. SkyDrive je Microsoftov cloud servis koji vam omogućava da besplatno spasite do 7 GB podataka te istim pristupite sa bilo kojeg uređaja, putem dostupnih aplikacija ili web browsera, uz kontinuiranu sinhronizaciju svih podataka. Uz SkyDrive, vaši podaci su sigurni i uvijek dostupni.

Kažu da slika govori više od hiljadu riječi, pa smo u želji da vam pokažemo mogućnosti Windows Phone 8 uređaja i opcija za kameru, prošetali Sarajevom i napravili par amaterskih fotografija u različitim doba dana, korištenjem Nokia Lumia 920 telefona. Uz Windows Phone 8, fotoaparat slobodno možete ostaviti kod kuće.

Novi Windows Phone 8 uređaji dostupni su preko sva tri telekom operatera u Bosni i Hercegovini, dok u Windows Phone Store možete pronaći preko 145.000 kvalitetnih Windows Phone aplikacija. Detaljne informacije o iskustvu fotografiranja sa Windows Phone 8 uređajima možete pronaći na MSDN BiH blogu, dok dodatne fotografije, kao i fotografije u originalnoj rezoluciji, možete pronaći na SkyDrive servisu.

[pgallery id=”046HK3WFPN” /]

Fotografije u originalnoj rezoluciji na SkyDrive: http://bit.ly/wp8sarajevo

(VisokoIN)