Dodik izjavio da je Vojska Srbije spremna da “brani naš narod gdje god bio”, pogledajte Vučićeve reakcije

Vojska Srbije modernizovana i spremna da brani naš narod gdje god on živio, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon održanog prikaza sposobnosti Vojske Srbije Granit 2023. na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, prenio je RTRS.

Dodik je, kako smo već objavili, zajedno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i predsjednik Vlade RS-a Radovanom Viškovićem prisustvovao toj, kako je RTRS naveo, “najvećoj smotri naoružanja, vojne opreme i vojnih letjelica na jednom mjestu posljednjih decenija”.

– Uspješan prikaz koji pokazuje napredak. Svaki put kada dođemo ovdje, vidimo kolika je promjena. Promjena ka boljoj osposobljenosti, opremljenosti, obučenosti i svemu onom što je važno da bi se Srbija, njena teritorija i naš narod gdje god on bio, branio uspješno i odvratio od bilo kakvog napada onih koji bi to potencijalno to željeli.

– Danas je Srbija i ovom smislu modernizovana, njena vojska je snažna, poručio je Dodik te čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i vojsci na današnjem prikazu.

Predsjedniku Srbije tokom Dodikovog obraćanja, kako možete vidjeti u nastavku, nije bilo nimalo prijatno. Čak, može se reći, da je Vučiću bilo neugodno i kao da je jedva čekao da Dodik završi.