Đoković: Planiram egzibicioni meč sa Monikom Seleš u Beogradu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković planira da pozove Moniku Seleš da ponovo posjeti Beograd i da tom prilikom odigraju egzbicioni meč.

Njih dvoje su se sreli prije dva dana u Londonu prilikom dodjele Laureus nagrade, što je bila prilika za kraći razgovor sa nekada najboljom teniserkom svijeta, koja već dugo živi u Americi.

“Često smo u kontaktu, a vidjeli smo se i sada, ali samo na kratko, pa nismo stigli da se ispričamo. Ona je došla u London sa mamom, a ja sam iskoristio priliku da je opet pozovem da dođe u Beograd i odigramo egzibicioni meč”, rekao je Đoković.

Prema njegovim riječima Srbija je željna Monike, koja je najveće uspjehe postigla pod zastavom ove zemlje.

“Ja sam joj to i rekao. Ipak je ona silne trofeje i pobjede ostvarila pod zastavom Jugoslavije, a svi znamo da je rođena u Novom Sadu”. Đoković rekao je da su titula na Rolan Garosu i zlatna olimpijska medalja najvažniji ciljevi u 2012. godini, ali da je medalja za Srbiju, ipak prioritet.

“Predstojeća sezona biće izuzetno teška. Očekuje me dosta važnih mečeva, ali ako bih morao nešto da izdvojim, to je Rolan Garos, jedini Grend slem koji mi nedostaje i Olimpijski turnir u Londonu gdje svim srcem želim da osvojim zlatnu medalju za Srbiju i po ko zna koji put dokažemo da je sport najbolji ambasador naše zemlje”, rekao je Đoković na druženju sa urednicima i novinarima beogradskih medija u restoranu “Novak” na Dorćolu.

On je dodao da se osjeća balgoslovenim jer igra tenis i što radeći ono što najviše voli, može da pošalje u svijet najpozitviniju moguću sliku o svojoj zemlji.

“Srbija je nezasluženo prethodnih godina imala negativan publicitet u svijetu, a ja i ostali sportisti trudimo se da našu zemlju predstavimo onaku kakva jeste, na najljepši mogući način. Velika je stvar što sportisti svojim uspjesima mogu da usreće narod”, rekao je Đoković.

Na pitanje novnara da li razmišlja o političkoj karijeri poslije igračke i konstataciju da bi bez problema pobijedio na predsjedničkim izborima, Đoković je rekao: “Pratim politiku i zanima me sve što se dešava, ali moram da priznam da trenutno nemam političke ambicije. Sport je najbolja moguća stavr kojom mogu da se bavim i trenutno uživam u tome”, rekao je Đoković, koji je u šali dodao da će sa premijerom Velike Brtanije Dejvidom Kameronom uskoro porazgovarati o ukidanju viza za državljane Srbije.

Đoković je rekao da je uživao na dodjeli Laureus nagrada u Londonu i posebno istakao činjenicu da je upoznao mnoge velike sportiste svijeta.

Najbolji srpski teniser potvrdio je da neće ići u Niš na meč Dejvis kupa između Srbije i Švedske i dodao da će u zavisnosti od svog plana naknadno odlučiti da li će igrati u eventualnom četvrtfinalu.

“Svim srcem sam uz drugove, siguran sam da ćemo pobijediti Švedsku. Nažalost neću ići u Niš, jer planiram da prvi put poslije sedam godina odem sa dršutvom na skijanje na Kopaonik. Istina mama se malo ljuti zato što je hladno, ali mislim da će me pustiti”, rekao je srpski teniser.

Đoković je na kraju priznao da je tenis najegova najveća ljubav, ali da je skijanje bez dileme najbolji mogući sport kojim se bavio i da mu je žao što nikada profesionalno nije odvezao bar jedan slalom.

(VisokoIN)