Dr. Ilija Jorga gost načelnice Amre Babić

Dr. Ilija Jorga (Soke Ilija Jorga, 10 DAN), univerzitetski profesor, doktor sportske medicine, osnivač karate stila Fudokan, danas je bio gost načelnice Amre Babić.

Ovaj svjetski lider tradicionalnog karatea po OSMI puta u Visokom realizira, od 23.-25. novembra, Tradicionalni karate seminar za trenere i takmičare iz cijele BiH.

Susret s načenicom Babić uprilićili su organizatori Tradicionalnog karate seminara: Građan Redžep, predsjednik državne asocijacije Tradicionalnog karatea u BiH i Midhat Hajdarević, predsjednika Karate kluba “Visoko”.

Osam godina za redom dr. Ilija Jorga dolazi u Visoko i prenosi svoje znanje i vještine na svoje sljedbenike.

Rezultat toga jeste činjenica da u posljednjih nekoliko godina takmičari iz BiH, ali i iz Visokog bilježe zavidne rezultate na svim takmičenjima. Visoko ima svoje svjetske, evropske i balkanske prvake, viceprvake i bronzane osvajaće medalja.

Susret načelnice Amre Babić sa ovim vrhunskim svjetskim sportistom i edukatorom, koji će u aprilu naredne godini ponijeti priznanje Kralja Japana za svjetskog lidera stila Fudokan, imao je informativni karakter ali i svečarski. U znak zahvalnosti na prepoznavanju Visokog kao bosanskohercegovačkog centra ove borilačke vještine, načelnica Amra Babić uručila je dr. Iliji Jorga suvenir – pečat kralja Tvrtka I.

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com