Dragičević nakon izricanja presude: Šalju nam djecu u zemlju i van zemlje. Ako se meni ovo desi, ja odoh u grob

Davor Dragičević, razočaran i ljut presudom Suda BiH u slučaju ‘Dženan Memić’ obratio se okupljenim građanima i novinarima ispred zgrade Suda.

“Ja Davor Dragičević znam samo jedno: Oteli su mi i ubili dijete, entitet, Milorad Dodik i Dragan Lukač. Sve dokaze ima ovo zločinačko Tužilaštvo i Sud. Pod punom odgovornošću i staloženo vam govorim, ja ovakav dan neću dozvoliti. Ako budem dozvolio, ja odoh u grob. Upozoravao sam vas, nagađate se politički, svakako se svi kurvaju.

Molio sam vas, ovo je naš amanet bio, Murizov i moj, grupa Pravde za Davida i Pravde za Dženana, za buduće generacije. Hoćete da nam djeca budu kurve i narkomani. Hoćete da nam djecu šalju u zemlju i iz zemlje. Ovo vam je očit dokaz. Ja više nemam šta, sačekat ću da vidim hoće li Tužilaštvo pokrenuti istragu za ubistvo. odoh u Austriju. Sve je jasno. Ponavljam vam, rekao sam tamo, imate priliku da mi sudite, za moje riječi, ne za moje namjere. Ovo je bruka i sramota svih nas.

Hvala vama ovdje koji ste nam dali podršku. Ovo je lopata sad pa vi vidite. Musliman, Bošnjak, Hrvat, Srbin, presude iz Strazbura… Je*ale vas presude. Djecu ubijaju i hodaju na slobodi sedam godina. Kome je od njih dijete ubijeno? Kome je čvoka opaljena? Zajedno rade, sarađuju. Može Muriz naravno može imati svoje mišljenje i čekati drugu istragu, ali ovo je pokradeno i šta ovdje nije jasno. Svi vi ovdje građani Sarajeva znate šta se desilo, džaba, isto kao što i u Banjoj Luci znaju”, rekao je Dragičević.