DRAMA NIP-ovog VIJEĆNIKA: Na kuću u Kalesiji bacili mu Molotovljev koktel i pokušali je zapaliti

Vijećniku Naroda i pravde u Kalesiji Admiru Kariću nepoznati počinioci bacili su sinoć molotovljev koktel na porodičnu kuću u naselju Dubnica pokušavši je zapaliti, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Vijećnika Karića posjetili su danas sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić i sekretar OV Hajrudin Huseinović. – Mi najstrašnije osuđujemo pokušaj paljenja porodične kuće vijećnika Admira Karića, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je u tom trenutku u kući bila njegova supruga i dvoje maloljetne djece i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi se počinioci ovog krivičnog djela što prije pronašli i kako bi odgovarali pred relevantnim institucijama – kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Ovakav vid napada na vijećnika osudio je i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić koji je kazao da će ispred vijeća uputiti i dopis policiji te Tužilaštvu kako bi se što prije počionioci pronašli.
– Žao mi je što porodica Karić prolazi kroz sve ovo, te se iskreno nadam da napad nije politički motivisan zbog sveobuhvatne političke atmosfere u državi BiH – istakao je predsjedavajući OV Damir Džafić, saopćila je Općina Kalesija.

Vijećnik Admir Karić se predstavnicima Općine i Vijeća zahvalio za posjetu rekavši da će i sam pokušati da provede istragu o motivima napada na njega i njegovu porodicu te da će i dalje nastaviti da bude aktivan u kritikovanju onoga što nije ispravno kao i da će hvaliti ono što je dobro u Kalesiji i da ga ovo neće zaustaviti.