Drama u Sarajevu: Ekipa Hitne pomoći KS spasila mlađeg muškarca koji je skočio s mosta u Miljacku

Unesrećeni je bio svjestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu. Prema slobodnoj procjeni naše ekipe, radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 centimetara, naveli su iz Hitne pomoći.

Ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo danas je imala dramatičnu intervenciju. Kako su objavili, u 14.41 dojavljeno im je da muškarac sa vidljivim povredama po cijelom tijelu leži ispod mosta Dariva te da se sumnja da je pao.

Navode da je njihova ekipa na mjesto nesreće stigla za rekordnih pet minuta.

– Na izrazito nepristupačnom terenu, ispod pomenutog mosta, na obali Miljacke, u ležećem položaju zatekli su mlađu mušku osobu sa vidljivim, potencijalno životno ugrožavajućim povredama, po cijelom tijelu. Unesrećeni je bio svjestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu. Prema slobodnoj procjeni naše ekipe, radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 centimetara – naveli su iz Hitne pomoći.
Nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su izvlačenje povrijeđenog do kardiomobila.

Zbog nepristupačnog terena u pomoć su im pristigli pripadnici Policijske uprave Stari Grad, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade sa svojim specijaliziranim koritom za izvlačenje unesrećenih te pripadnici Gorske službe spašavanja.

U 15:36 sati, zajedničkom akcijom, povrijeđenog su uspješno evakuirali do pristupnog puta, nakon čega ga je ekipa Hitne pomoći KS, uz medicinski nadzor, transportovala i predala osoblju KUM-a Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na dalji tretman i dijagnostiku.

– Pomenuta akcija je još jedna dobijena bitka u nizu, koja pokazuje i dokazuje da Kanton Sarajevo ima službe koje na visoko profesionalnom nivou, 24 sata, 7 dana u sedmici, stoje u službi spašavanja i zaštite života naših građana. Povrijeđenom želimo brz i uspješan oporavak, a istinskim herojima Kantona Sarajevo upućujemo čestitke na profesionalno obavljenom zadatku – naveli su iz Hitne pomoći.