DRAMA U TUZLI: “POLICAJKI ODUZELI PIŠTOLJ JER JE IMALA SUICIDNE MISLI ZBOG LJUBAVI”

Kako doznaje portal Crna-Hronika još jedna pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostala je bez vatrenog oružja i to zbog, ni manje ni više nego fatalne ljubavi.

Naime, svog nesuđenog partnera upoznala je na policijskoj akademiji s kojim je kratko bila u ovoj policijskoj ustanovi. Nakon par mjeseci neuzraćene ljubavi, mlada policajka odlučila je doći pred kuću svog kolege, i zaprijetila da će izvršiti suicid piše Crna-Hronika.

Nakon što je policijskoj Upravi MUP-a TK prijavljen cijeli slučaj, mladoj policajki (identitet poznat redakciji portala) oduzeto joj je vatreno oružje a protiv iste se vodi i disciplinski postupak. Mladoj policajki je tek ovo druga radna sedmica a iza sebe ima ukor.

Ona je rodom iz Gradačca a trenutno je zaposlena u PS Tuzla Miladije. O svemu je obaviješteno i kantonalno tužilaštvo.

Treba napomenuti da je u PS Gradačac već zbog nemilih događaja smijenjen načelnik policije, a suspendovan i njegov zamjenik.

Postavlja se pitanje, koga zapošljavaju u službi za javni red i mir, prolaze li isti/iste psihološke preglede kad već sistematske ne prolaze.

Podsjećamo MUP TK obustavio ljekarske preglede kada su vidjeli da veliki broj policajaca neće ispuniti uvjete za dalje bavljenje tim poslom.

Da li služba direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman provjerava ko se zapošljava u policijskim strukturama MUP-a TK ili osobe na samom prijemu “formalno prođu ljekarske preglede”?