Drama u Washingtonu: Pucnjava na nekoliko mjesta, više ranjenih. Policija vjeruje da je sve povezano

Osam ljudi, uključujući 12-godišnju djevojčicu, upucano je na više lokacija u Washington D.C.-ju, potvrdila je policija. Žrtve su pronađene na dvije različite lokacije, ali policija vjeruje kako postoji povezanost. Pucnjave su se dogodile u petak oko 22 sata po lokalnom vremenu u jugoistočnom dijelu grada.

Na prvoj lokaciji je pronađeno sedam muškaraca s prostrjelnim ranama. Pomoćnik načelnika policije Andre Wright je na konferenciji za novinare rekao kako njihove povrede nisu opasne po život i da se većina žrtava uspjela sama prevesti u lokalne bolnice, piše CBS.

Kad su policajci stigli na prvu lokaciju, dobili su obavijest o još jednoj žrtvi na drugoj lokaciji. Dolaskom na drugu lokaciju zatekli su 12-godišnju djevojčicu koja je imala prostrjelnu ranu na nozi. “Hvala Bogu, ona je također stabilna i (njezine ozljede) nisu opasne po život”, istaknuo je Wright.

Naveo je kako policija raspolaže tek s preliminarnim informacijama i da je istraga još uvijek u toku. Priznao je kako postoji mogućnost da dvije lokacije nisu povezane, ali policija zbog njihove blizine i vremena koje je proteklo između incidenata vjeruje da su one povezane.

“Zbog blizine, vremena događaja, mislim da u ovom trenutku, i mrzim nagađati, ali na temelju blizine i vremena događaja, dvije lokacije su najvjerojatnije povezane. Još uvijek istražujemo obje lokacije, pridajući im dužnu pažnju, a ako se informacije promijene, pobrinut ćemo se da vam ih svima dostavimo”, poručio je.

Wright je rekao da još nema informacija o mogućem motivu pucnjave, a nije mogao reći ni o koliko osumnjičenih je riječ. Potvrdio je kako se traga za crnim automobilom, vjerojatno Mercedesom, koji se provezao kroz ulicu i nasumično pucao na prolaznike.