DRAMATIČNE SNIMKE IZ SUSJEDSTVA: Policajci u bolnici, privedena 51 osoba, palili, bacali kamenje, boce, bengalke…

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1.

Nakon završetka nogometne utakmice, iza 21 sat, skupina domaćih navijača nedopušteno je utrčala u teren u cilju napada na gostujući tim i navijače.

“Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine”, saopćila je policija.

Policija navodi da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

“U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su liječničku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo”, navodi se saopćenju objavljenom poslije ponoći.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.