12. Augusta 2022.

Dražan Pejaković pokrenuo radničku akciju protiv “korumpiranih inspekcijskih organa” koji su na strani “velikih” gazdi, a protiv “malih” radnika

Portal Crna-Hronika već duže vrijeme surađuje sa članovima Facebook grupe “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” u kojoj svakodnevno nezadovoljni radnici dijele svoje ispovijesti sa javnostima te u kojoj svi radnici imaju besplatnu pravnu pomoć.

Dražan Pejaković, osnivač FB grupe Crna Lista Poslodavaca Republike Srpske
Pokrenuo je radničku akciju protiv korumpiranih inspekcijskih organa koji su uvijek na strani “velikih” gazdi protiv “malih” radnika.

Poziv radnicima

“Ovim putem se obraćam svima Vama radnicima. “Da bi popravili situaciju kod nas i povećali plate, te popravili status radnika mi se moramo potruditi da inspekcija radi svoj posao”. “Oni će raditi svoj posao tek kada se korumpirani inspektori pohapse”. Da bi se tako nešto desilo pozivam sve i jednog radnika koji ima informacije da je inspekcija bila kod njih u firmi i da ništa nije uradila (a da ima malverzacija) da mi privatno (Dražan Pejaković) pošalju poruku u messenger: -ime firme, -datum posjete inspekcije, -informacije gdje su svjesno napravili propust (zbog keša u koverti). Ima tužilaštvo, ima SIPA, ima ko će da hapsi.