Drogba: Mbape je zbog PSG-a napredovao i u drugim segmentima igre

Legendarnog napadača Didije Drogba (Didier) smatra da je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) primjetno napredovao u odnosu na prethodni turnir.

– Kompletan napadač je onaj koji je jednako dobar u stvaranju šansi i postizanju golova – napisao je Drogba u svojoj kolumni za BBC, te istakao:

– To je igrač koji je sposoban da okrene utakmicu jednom akcijom. Na Mundijalu se Kilijan Mbape izdvaja ispred svih ostalih napadača, jer je najbolji u svim tim kategorijama o kojima pričam. Ako stavite Mbapea na mjesto centarfora, davat će golove, ali će i dalje da se vraća nazad po loptu i da traži prostor da proigrava saigrače. To smo viđali često tokom prva dva meča Francuske u Kataru. Može da kazni defanzivce kada ostane u situacijama jedan na jedan zbog svoje brzine, ali mislim da je zbog PSG-a napredovao i u drugim segmentima. Drugačija mu je uloga u klubu, to ga je natjeralo da se ne oslanja samo na jedan svoj kvalitet. Tako sam i ja napredovao kada sam došao u Čelži, Žoze Murinjo mi je tražio da igram nešto sa čime se nikada prije nisam susreo u Marseju – analizira Drogba,