Dubiozina himna Robotske demokratske partije: “Robot je najbolji lider, jer nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze”

Članovi “Dubioze kolektiva” još 2020. godine su predosjetili da nas čeka era robota

Robotska demokratska partija (RDP) na čelu s osnivačem i predsjednikom, robotom, Robijem Megabajtom, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo.

Članovi “Dubioze kolektiva” još 2020. godine su predosjetili da nas čeka era robota, pa su objavili pjesmu “Himna Robotske demokratske partije/ Robotic Democratic Party Anthem”.

– Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga da urade. Robotska demokratska partija (RDP) na čelu s osnivačem i predsjednikom, robotom, Robijem Megabajtom, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo tko bude privilegiran.

Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantirana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update softwarea, te jednaka prava prilikom kandidiranja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.

Također, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsjednik stranke, Robi Megabajt, rekao: “Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je na nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina.” Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema – izjavio je uoči objavljivanja pjesme Brano Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.