Dug Vlade ZDK prema RMK Prometu narastao na 900.000 KM

Dugovanja Vlade Zeničko dobojskog kantona prema preduzeću RMK Promet Zenica, po osnovu korištenja prostora u zgradi ovog preduzeća,dostigla su iznos od preko 900.000 konvertibilnih maraka, što je 18 mjesečnih rata, potvrdio je direktor RMK Promet,Mustafa Burek, izvijestila je RTV Zenica.

-Imamo razumijevanje za teškoće u punjenju kantonalnog budžeta i svjesni smo da je nemoguće odmah u cijelosti naplatiti ova sredstva,ali smo spremni na dogovor o načinu i dinamici izmirenja, pojasnio je Burek.

Prema njegovim riječima,uprkos svemu, RMK Promet je do sada uredno izmirivao obaveze prema državi, uključujući PDV,doprinose na PIO,obaveze prema dobavljačima i bankama,kao i plate za 43 zaposlena.
Vlada ZDK vlasnik je 60 posto dioničkog kapitala u RMK Promet.

Zvaničnici Vlade nisu juče bili spremni detaljnije govoriti o dugu prema RMK Prometu i mogućim rješenjima. Ministar privrede, Đemil Ugarak je potvrdio postojanje duga, ali, kako kaže,pare nisu u resoru na čijem je čelu.
Vlada je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju koja tretira dostignuti dug po osnovu kirije prema RMK Prometu,ali bez konkretnog zaključka.

(VisokoIN)

Vezani članci

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM

Vlada ZDK za proizvođače brojlera, voća i povrća dodijelila poticaje od 483.000 KM

VISOKOIN.COM

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

VISOKOIN.COM

Vlada ZDK isplatila 399.962 KM poticaja za poljoprivredu i zaštitu životinja

VISOKOIN.COM

Vlada ZDK izdvojila milion maraka za nabavku testova

VISOKOIN.COM

Mirza Ganić podnio ostavku na mjesto premijera ZDK

VISOKOIN.COM