Edin Džeko danas slavi 26. rođendan

Nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Citya Edin Džeko danas slavi 26. rođendan. Dijamant je u proteklih nekoliko godina postao brendom naše zemlje i to prije svega zahvaljujući sjajnim igrama u njemačkoj Bundesligi, u koju je otišao nakon odlične epizode u češkim Teplicama.

Sa Wolfsburgom je, kao što svi znamo, postao prvak Njemačke, a osvojio je i naslov najboljeg strijelca Bundeslige, te sa Grafiteom drži rekord po broju datih golova u jednoj sezoni.

Edin je potom prešao u jedan od najbogatijih klubova na svijetu Manchester City, s kojim je već u prvoj sezoni osvojio naslov u FA kupu, a sada je na dobrom putu da osvoji i prvenstvo Engleske.

Iako nije starter u Cityu, Edin je uspio postići 18 golova ove sezone, što mu donosi drugo mjesto na klupskoj listi strijelaca, a sa 13 golova je šesti strijelac Premiershipa.

Ipak, uz osvajanje Premiershipa, najveća želja našeg dijamanta je odlazak na neko veliko takmičenje sa reprezentacijom BiH, a uvjeren je da je taj trenutak došao, s obzirom na to da imamo solidnu kvalifikacijsku grupu za SP, piše Sportsport.ba.

Na kraju, svim fanovima, koji mu cijelo vrijeme daju nesebičnu podršku, Edin ovim putem zahvaljuje, dodajući kako mu pozitivne vibracije od navijača itekako pomažu u karijeri.

“Zbog vas sam ponosan što sam Bosanac i Hercegovac. Hvala vam”, poručuje današnji slavljenik Edin Džeko putem svoje službene stranice edindzeko.ba.

(VisokoIN)