Edin Džeko u razmjeni stiže u Dortmund?

Agent napadača Borussie Dortmund Roberta Lewandowskog potvrdio kako nema garancija da će njegov klijent i iduće godine nositi dres prvaka Njemačke, piše Dnevni avaz

– To da će Lewandowski igrati u crno-žutoj majici sljedeću sezonu je otvoreno pitanje – kazao je menadžer poljskog napadača Cezary Kucharski za njemačke novine “Westfalische Rundschau”.

– Euro 2012 može odigrati važnu ulogu u karijeri Robertove karijere – dodao je.

Prema istom izvoru, Poljak je već ponuđen Manchester Cityju i to u poslu planiranom kao razmjena napadača, Lewandowski u City – Edin Džeko u Dortmund.

Lewandowski je pod ugovorom s Borussiom do 2014. i razgovori o produženju istog su već počeli, no menadžer Kucharski izrazio je razočaranje startnom ponudom kluba iz Dortmunda, navodi Avaz.

– Mi smo razočarani ponudom. Robert bi trebao biti uključeni među najbolje plaćene nogometaše Borussije – kazao je Cezary Kucharski.

Džeko bi mogao biti dio razmjene, no u tom slučaju Dortmund bi morao platiti i određeni iznos novca, s obzirom da 23-godišnji Poljak vrijedi znatno manje na nogometnom tržištu od Edina Džeke.

(VisokoIN)