Elon Musk stoji iza donacija u ime Amber Heard vrijednih gotovo milion dolara?

Suđenje na relaciji Amber Heard – Johnny Depp i dalje se nastavlja, a sada je u javnost dospjela i informacija kako bi iza Amberinih donacija nakon razvoda braka mogao stajati Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i njen bivši ljubavnik.

Glumica kojoj je stručnjakinja otrkila dva poremećaja ličnosti, u augustu 2016. godine iznijela je tvrdnje kako će novac od svog razvoda – iznos u vrijednosti od 7 miliona dolara – donirati u dobrotvorne svrhe tako što će ga podijeliti Američkoj uniji za građansku slobodu (ACLU) i Dječijoj bolnici u Los Angelesu.

Međutim, u toku mukotrpnog suđenja Deppovi advokati nastoje dokazati kako Amber ipak nije ispunila svoje obećanje.

Krajem prošle sedmice na sudu je prikazan videozapis glavnog savjetnika ACLU-a Terencea Doughertyja, u kojem je rekao da je organizacija do sada primila samo 1,3 miliona dolara od glumice.

Međutim, većina toga uopšte nije došlo direktno od nje. Sud je ustanovio kako je ona odmah u augustu iste godine uplatila iznos od 100.000 dolara, a kasnije istog mjeseca Depp je uplatio 100.000 dolara na ime svoje bivše žene.

Vjeruje se kako je fondacija za koju se tvrdi da je pod kontrolom Muska – fond Vanguarda koji se bavi savjetovanjem donatora (DAF) – 2017. anonimno donirala 500.000 dolara ACLU-u u Amberino ime.

Zatim je u decembru 2018., fondacija Fidelity DAF anonimno uplatila 350.000 dolara u njeno ime.

Nije potvrđeno kako je posljednja donacija od Muska, najbogatijeg čovjeka na svijetu koji je nedavno kupio Twitter za 44 milijarde dolara, međutim on je jedina poznata osoba koja je anonimno uplaćivala donacije u Amberino ime, navodi Page Six.

Inače, Musk je postao velika tačka spora usred pravne bitke bivših, jer je Depp ranije optužio Amber kako ga je varala s njim tokom njihovog braka.

Page Six je 2016. ekskluzivno otkrio kako Heard i Musk zajedno provode vrijeme u hotelu Delano u Miamiju.

Zabavljali su se do augusta 2017. godine, a on je kasnije za Rolling Stone rekao: “Bio sam zaista zaljubljen, i jako me boljelo. Ona je raskinula sa mnom više nego što sam ja sa njom”, dodao je istaknuvši kako je bio u “ozbiljnom emocionalnom bolu” nakon razlaza.

Heard i Musk obnovili su svoju vezu početkom sljedeće godine, ali su se nekoliko mjeseci kasnije ponovo razišli.

Vezani članci

Čip u mozgu čovjeka: Na prvu zvuči super, ali što ako vas netko hakira?

Visokoin.com

Procurili bizarni detalji o ponašanju slavne glumice, pomalo šokantne situacije

Visokoin.com