Evo kako ćete se riješiti muha iz prostorije bez pesticida: Treba vam samo jedna mirisna biljka

Ukoliko imate problem sa većim brojem muha, ovo bi mogla biti izvrsna prilika da napravite svoj mali kućni vrt i uzgojite fantastično bilje.

Od danas se protiv muha možete boriti vazom i s malo sjemenki bosiljka. Ova vrlo mirisna biljka jedan je od najboljih saveznika u kuhinji za pretvaranje mnogih jela u izvrsne delicije, ali ima i još jednu manje poznatu namjenu.

Muhe mrze miris bosiljka, a srećom po nas, sadnice imaju vrlo intenzivan miris koji ispunjava prostoriju, piše Novi list.

Dakle, ako se pitate kako se riješiti muha bez upotrebe insekticida, odgovor je tako da stavite biljku bosiljka ispred prozora gdje one najčešće dolaze.

Ukoliko imate problem sa većim brojem muha, ovo bi mogla biti izvrsna prilika da napravite svoj mali kućni vrt i uzgojite fantastično bilje. Bosiljku možete dodati sadnicu crnog papra koji ima isti učinak na muhe i širi sasvim drugačiju aromu od bosiljka.

U slučaju da svoj dom ne želite zajedno sa sadnicama pretvoriti u mali staklenik, možete se odlučiti za još jedno praktično rješenje.

U staklenci ostavite listove metvice sedam dana da se namaču u octu. Nakon toga smjesu razrijedite vodom i poprskajte po prostorijama koje želite dodatno zaštititi.

Sada kada znate ove trikove, možete izbjeći korištenje insekticida koji uzrokuju više problema nego što ih rješavaju.