Evo zašto žene glume orgazam!

Žene koje nisu sigurne u partnerovu vjernost češće glume orgazam, otkriva najnovije istraživanje. Usto, takve žene primjenjuju i niz drugih ‘taktika’ koje bi im trebale pomoći da zadrže muškarcam.

Najnovije istraživanje otkriva motive žena zbog kojih glume orgazam, ali i čine neke druge stvari. Sve se zapravo vrti oko želje da zadrže muškarca. ‘Ovo je prvo istraživanje koje povezuje sumnju i nevjeru s glumljenim orgazmima’, ustvrdila je Farnaz Kaighobadi sa sveučilišta Columbia.

Objasnila je kako žene glumljenim orgazmima žele zadržati muškarca uza se te na taj način spriječiti njegovu nevjeru. ‘Na neki način ženama je to alat uz pomoću kojeg održavaju stvari u vezi baš onako kako one žele. Iako, žene glume orgazam zato što žele partneru pokazati da ga vole te da im je stalo do njega’, objasnila je Farnaz Kaighobadi za časopis LiveScience.

U istraživanju su sudjelovale 453 heteroseksualne žene mlađe dobi, odnosno od 18 do 46 godina. Više od polovice ispitanica priznalo je kako je u životu glumilo orgazam više nego jedanput. Najčešći razlog koji su navele glasi: ‘Glumila sam orgazam zato da partneru i dalje bude stalo do naše veze.’ Drugi razlog koji su žene navodile bio je: ‘Glumila sam orgazam jer nisam željela da pažnju posveti nekoj drugoj ženi.’

(VisokoIN)