Faruk Kilalić novi šef stručnog štaba OFK Visoko, pomoćnik Esmir Čaja Džafić

Ambiciozni OFK “Visoko” iz Visokog nastoji iz dana u dan da unaprijeđuje klub, a jedan od koraka je i formiranje kvalitetnog stručnog štaba koji će u narednom periodu predvoditi tim. Tako je novog šefa stručnog štaba imenovan Faruk Kilalić, dok je za njegovog pomoćnika postavljen legendarni Esmir Čaja Džafić.

Faruk Kilalić rođen je u martu 1974. godine, te je svoju igračku karijeru gradio u visočkoj Bosni, FK Rudar iz Breze, zeničkom Čeliku, kao i FK Zanatlija, sa kojom je ostvario historijski uspjeh kluba plasiravši se u 1/8 finala Kupa BiH. Svoju trenersku karijeru započeo je u FK Stari Grad, čiji je član bio sve do gašenja kluba.

Esmir Čaja Džafić rođen je u oktobru 1967. godine, a svoje ime ispisao je zlatnim slovima na koricama bh. fudbalske historije odigravši prvi zvanični susret naše reprezentacije protiv selekcije Albanije u novembru 1995. godine. Također, ostao je upamćen kao jedan od najboljih i najznačajnijih igrača visočke Bosne, sa kojom je osvojio Kup i Super kup Bosne i Hercegovine. Nakon igračkih dana posvetio se trenerskom poslu te uspješno već duži niz godina vodi omladinske selekcije FK “Čaja” u Visokom.

“Želio bih se zahvaliti OFK Visoko na ukazanom povjerenju. Nadam se, prije svega, dobroj atmosferi, ali i trudu i zalaganju. Svoje znanje i iskustvo ću rado prenijeti na mlađe generacije, te sa nestrpljenjem iščekujem početak sezone. Trud i rad ne poznaju nedostižno”, poručio je Kilalić.