Faruk Vražalić blizu transfera u Španiju

Rukometni reprezentativac BiH, Faruk Vražalić, blizu je transfera u Španiju, tačnije u redove Ademar Leona. Vražalić bi redove učesnika Lige prvaka trebao pojačati kao slobodan igrač, što svakao ide u prilog ovom španskom klubu koji će za pojačanja ovog ljeta izdvojiti tek 100.000 eura.

No, u klubu u kojem je nekada igrao i Nikola Prce, ovih dana se više govori o odlascima. Ekipu su napustila obojica golmana – Venio Losert i Vincente Alamo. Prije golmanskog dvojca nove klubove su pronašli Martin Stranovsky (Barcelona), Antonio Garcia (Paris), Dalibor Čutura (Lissabon), Jaime Gonzalez, Adrien di Panda (Saint Raphael), a posljednji i koji igra upravo na poziciji desnog krila Alvaro Ferrer (Atletico Madrid). Njegovim odlaskom sada su vrata Ademar Leona Vražaliću otvorena. Istina, informacija do koje smo došli je nepotvrđena, a Vražalić je u nedavnom intervjuu za Sport rekao:

– Na odmoru sam i ne razmišljam previše o novom klubu. Imam vrhunskog menadžera koji će procijeniti za mene najbolju opciju. Uglavnom, imam ponuda I karijeru ću nastaviti u inostranstvu.

Ademar je prošle sezone došao na korak od Final foura u Kölnu, međutim, primat su ipak morali priznati Füchseu iz Berlina i to tek nakon ispuštenih nevjerojatnih 11 golova viška iz prve utakmice.
U novoj sezoni Ligi prvaka Ademar Leon će igrati u Grupi A zajedno sa Montpellierom, Čehovskim medvedima, Flensburgom, te jednim kvalifikantom i pobjednikom “wild-card” turnira.

(VisokoIN/Avaz)