Fikret Plevljak dao ostavku na mjesto premijera ZDK!

Poštovat ću svaku statutarnu odluku Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Zenica i mandat ću vratiti partiji čiji sam član, izjavio je danas premijer Zeničko dobojskog kantona, Fikret Plevljak povodom inicijative zeničkog SDP-a kojom se traži njegova ostavka.

– Ovo ne znači da ja priznajem neku grešku nego da o svemu želim da razgovaram realno i da se u skladu s tim donose potrebne odluke, kazao je Plevljak istakavši u ovom trenutku ne želi komentarisati razloge zbog kojih je SDP zatražio njegovu smjenu.

– Spreman sam prihvatiti svaku ocjenu o svom radu, na osnovu ustavnih i zakonskih ovlaštenja kojima sam raspolagao, uključujući i sud partije kojoj pripadam, ali i šire javnosti i građana Kantona.

Plevljak nije želio praviti poređenje uspješnosti rada dvije Vlade na čijem je čelu bio, prve u kojoj su bili SDP i SDA i druge koju su predvodili SDP i Savez za bolju budućnost.

– Ne želim koristiti floskule i kazati uvijek se može bolje, ali smatram da je u proteklom periodu ZDK bio jedan od najstabilnijih Kantona po mnogim parametrima, ukazao je Fikret Plevljak u izjavi uoči sjednice kantonalne skupštine.

(VisokoIN)