FKG Visoko: Poziv na humanitarnu akciju za Maroko

Dragi prijatelji naše Gimnazije, poštovani sugrađani! Dana 4. listopada/oktobra u našoj Gimnaziji obilježavamo blagdan Sv. Franje, utemeljitelja franjevačkog pokreta, mirotvorca i mironosca, brata svih ljudi i svega stvorenja.

Inspirirani primjerom sveopćeg bratstva i sestrinstva, koje franjevci u Marakešu žive od 13. stoljeća do danas, te dirnuti nevoljom koja je zadesila Maroko, mi učenici i profesori Franjevačke klasične gimnazije želimo pozdravom mira „Mir tebi, Maroko! – Es-selamu ‘alejkum!“ iskazati svoju solidarnost s našom braćom i sestrama u toj zemlji.

Zato 2. listopada/oktobra od 9 do 16 sati u našem gradu organiziramo humanitarnu prodaju svijeća na koju pozivamo sve visočke škole i sve naše sugrađane. Svijeće bismo u svojim kućama zapalili istog dana u 21:00 kao znak naše molitve za sve Marokance koji traže svjetlo i snagu u tami izgubljenih života i srušenih domova.

Vaš prilog za svijeću je Vaš dar od srca – hedija – koji u ovom trenutku nekom bratu ili sestri može donijeti barem malo svjetla.

Hvala vam što ćete nam se pridružiti!

Mir tebi, Maroko! – Es-selamu ‘alejkum!

FKG Visoko