FOTO: Obilježavanje 29.augusta Dana općine Visoko

Polaganjem cvijeća na spomen kosturnicu borcima NOAR-a i Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, nastavljeno je obilježavanje 29.augusta, Dana općine Visoko.

U Velikoj sali općine, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Visoko, dodijeljena su javna priznanja općine Visoko za 2015.godinu .Javno priznanje ”Povelja općine Visoko u 2015 g.”dodijeljena je Edinu Kajeviću za postignute rezultate, značajan doprinos u oblasti sporta i afirmaciji općine Visoko.

”Povelja općine Visoko za životno djelo” uručena je Senadu Hodoviću, za postignute rezultate i značajan doprinos u oblasti kulture, naučnom i obrazovnom području rada i djelovanja, te afirmaciji općine Visoko. Dobitnik ovogodišnje ”Povelje počasnog građanina”je Vejsel Tiryaki, načelnik općine Altindag, i to za značajne rezultate u razvoju i afirmaciji općine Visoko.

Općinska načelnica Babić obratila se prisutnim:

”Ovo je prilika da se sa dužnim poštovanjem sjetimo svih pojedinaca,institucija,privrednih kolektiva,organizacija i udruženja koji su svojim radom i zalaganjem dali doprinos razvoju Općine Visoko, ističući kako svi subjekti javnog života prepoznaju naš trud,namjere i nastojanja da Općinu Visoko vratimo na nivo prepoznatljivih, uspješnih i razvijenih općina”.

Današnjoj svečanosti obilježavanja Dana općine Visoko, prisustvovao je vlik broj gostiju iz kullturnog, javnog i političkog života, kao i ambasadori i drugi strani gosti.

Ovom prilikom, načelnica Babić je gostima predstavila i projekat Trga žrtava Srebrenice sa šetnicom. Svečani dio postavljanja kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Obdaništa u Prijekom,obradovao je kako odrasle tako i mališane, koji su svojim izvedbama uljepšali ovaj događaj.

Kamen temeljac su položili donator i prijatelj Visokog ,Ahmed Alabras i načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Nakon toga pristupilo se potpisivanju Ugovora o finansiranju izgradnje obdaništa.

U okviru obilježavanja 29.augusta,Dana općine Visoko,upriličena je i izložba kaligrafskih radova našeg sugrađanina,akademskog slikara ,Mirze Mameledžije, nakon koje je upriličen svečani koktel za sve goste.