GARSONJERA OD OSAM KVADRATA U DOBOJU PRODANA U REKORDNOM ROKU OD TRI SATA

Danas je na jednoj dobojskoj agenciji osvanuo neobičan oglas – garsonjera od samo osam kvadrata bila je ponuđena za prodaju po cijeni od 14.000 KM. I dok su mnogi možda bili iznenađeni takvom ponudom, još veće iznenađenje uslijedilo je kada je samo tri sata nakon objave oglas uklonjen, jer je garsonjera već pronašla svog novog vlasnika.

Na osnovu prethodno dostupnih fotografija, može se vidjeti da je ova minimalna garsonjera opremljena s kožnim kaučem, malim stolom na rasklapanje te jednim kuhinjskim elementom s česmom.

Iako možda zvuči neuobičajeno, ovakva rješenja su zapravo prilično česta u različitim dijelovima svijeta.

Interesantno je napomenuti da su stanovi malih kvadratura postali sve popularniji, a mnogi ljudi, posebno u urbanim područjima, prihvataju koncept minimalističkog života kako bi se prilagodili ograničenom prostoru.

U Japanu, na primjer, mali stanovi su prilično uobičajni, što se može vidjeti i na brojnim video zapisima na internetu koji prikazuju život u tim prostorima.

Prodaja ove garsonjere pokazuje da je potražnja za malim, ali funkcionalnim stambenim jedinicama i te kako prisutna, a brzina kojom je pronašla svog vlasnika svjedoči o tome da su takvi prostori sve traženiji na tržištu nekretnina.