Gdje nestaju psi iz Ilijaša?!

Vlada Kantona Sarajevo je 30. jula ove godine donijela odluku o sklanjanju uličnih pasa koji su agresivni i predstavljaju opasnost po građane, no, prema informacijama hvataju i mirne, pitome pse.

“Nisam aktivistkinja, ali jesam građanka ove države i ne mogu mirno da gledam krvoproliće pasa po ulicama radi izbora što dolaze – pasa koji su mirni i s kojima se naša djeca igraju već godinama. Zakon se godinama nije sprovodio, vlasnici koji puste pse se nisu kažnjavali i imamo današnji trenutni problem”, navela je Hana Silajdžić.

sintori-2

“Interesuje me kao građanku zašto Vlada koja je dobila novac za azile i humano postupanje to ne sprovodi u djelo?”, dodala je.

“Zaustavite ovo krvoproliće na ulicama. Užasne su to scene za gledati kako psi pjene i kako ih dave sajlama pred očima naše djece”, napisala nam je Silajdžić.

Inače, premijer KS Elmedin Konaković tvrdi da se uklanjaju samo agresivni i bolesni psi, no fotografije čitatelja Adisa Borčaka iz Ilijaša pokazuju da hvataju psa koji spava.

Borčak je građanin Ilijaša i ljubitelj pasa koji je rekao kako odvode “sve što odvesti mogu” i da to nisu u pitanju agresivni psi.

sintori-1

Vezani članci

Danima traje velika potraga za Amelom Sehić iz Ilijaša: Zadnji put viđena 18. decembra, od tada joj se gubi svaki trag

VISOKOIN.COM

80.000 KM za revitalizaciju bosanskog Dubrovnika

VISOKOIN.COM

Šta se spaljuje u tvornici “Wood Team” u Brezi? “To nije drvo, tako drvo ne gori”

VISOKOIN.COM

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

U Ilijašu izboden 55-godišnjak, policija uhapsila napadača iz Visokog

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM