GNL: OFK Visoko – NK Kralupi 3:2

OFK Visoko je u okviru 14. kola GNL na domaćem terenu savladao ekipu NK Kralupi rezultatom 3:2. Prohladna aprilska nedjelja pružila nam je derbi kakav se rijetko viđa na terenima Gradske nogometne lige Visoko, a možda i šire. Golovi, šanse, domaći i gostujući navijači, pritisak s tribina i na kraju slavlje naše ekipe kratak su sadržaj derbija kola, na kojeg mogu biti ponosni grad Visoko i simpatizeri oba kluba, bez obzira na današnji rezultat. Naša ekipa izuzetno je dobro otvorila utakmicu konstantnim pritiskom i šansama, a najbolja je bila stativa Tekešinovića nakon kornera. Ipak, pritisak je urodio plodom, te Ajanović postiže sjajan pogodak kojem je prethodilo dodavanje Delića i lijep prodor, te naš tim dovodi u zasluženo vodstvo.

Gosti nakon primljenog gola podižu nivo svoje igre, te nakon sjajne finte Zerde postižu izjednačavajući pogodak. Ipak, naša ekipa, nošena na krilima sjajnih domaćih navijača, u drugom poluvremu postiže pogodak preko izuzetnog Ajanovića, koji još jednom našu ekipu dovodi u vodstvo. Šanse naše ekipe nastavile su se redati, pa naš tim ponovno pogađa okvir gola preko Hadžimehanovića.

Treći pogodak naše ekipe kojeg je postigao Hasanović bio je diskutabilan zbog odluke da se igra nastavi unatoč povredi gostujućeg igrača, naš tim postiže fair-play autogol, te postavlja konačan rezultat utakmice, 3:2. Vrijedi istaknuti da je za ovu utakmicu prodano 100 karata (ukupan dostupan broj karti), a na tribinama je bilo približno dvije stotine gledalaca.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim navijačima na podršci, gostima na fer i korektnoj utakmici, NK Omladincu na kupljenih 10 karata, kao i Domu zdravlja Visoko i Policijskoj stanici Visoko na pravilno obezbjeđenom događaju. To je naše Visoko, nigdje ga ljepšeg nema!