Google predstavlja svoj tablet?

Nexus 7, piše Gizmodo Australia, sastavljat će Asus. Imat će četverojezgreni procesor Tegra 3 radnog takta 1,3 GHz, dvanaestojezgreni GeForce GPU, jedan GB RAM-a te osam, odnosno 16 GB memorije za pohranu. Zaslon će imati rezoluciju 1280×800 piksela, pše Tportal.

Na raspolaganju će biti čip za NFC, Google Wallet (zasad vjerojatno samo u SAD-u) i Android Beam te prednju kameru s 1,2 megapiksela. Baterija bi trebala potrajati do devet sati.

Model s osam GB mogao bi koštati 199 dolara. S tom cijenom najviše bi glavobolje mogao donijeti dosad vrlo uspješnom Amazonovom tabletu Kindle Fire, koji također vrti modificiranu inačicu Androida, a zbog kojeg ga se ne može koristiti izvan Amazonu prilagođenog okruženja.

Pokažu li se glasine točnima, bit će to prvi uređaj pogonjen Jelly Beanom, novom inačicom Androida o kojoj se zasad vrlo malo zna. Navodno će Google preuzeti brigu o nadogradnjama za operativne sustave. Kad, kako i što će to točno značiti, mogli bi također doznati tijekom konferencije Google I/O u San Franciscu.

O novom Nexusu priča se već neko vrijeme, a nagađanja o jeftinom uređaju pogonjenom Tegrom pojavila su se još tijekom svibnja ove godine. Asus je tijekom ovogodišnjeg sajma CES u Las Vegasu prikazao vrlo jeftin uređaj Eee Pad MeMO 370T, koji je nakon toga bunkeriran do daljnjeg.

Iz Googlea zasad nisu ništa najavili konkretno, ali jesu zakazali dva ključna događanja – jedno za srijedu, drugo za četvrtak. Očekuje se da će u radu konferencije sudjelovati više od pet tisuća razvojnih programera. Tijekom zadnje konferencije Google je najavio Google Music, Ice Cream Sandwich i Chromebookove.

(VisokoIN)

Vezani članci

Google blokirao račune afganistanske vlade dok talibani tragaju za podacima

VISOKOIN.COM

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

VISOKOIN.COM

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

VISOKOIN.COM

Google updated its Street View Trekker to look slightly less dorky

VISOKOIN.COM

Google is including two free Home Mini speakers if you buy the Home Hub for $129

VISOKOIN.COM

Google denies altering YouTube code to break Microsoft Edge

VISOKOIN.COM