Goran Ivanišević šokirao objavom usred noći: Kad sam zatražio svoj novac, postao sam nasilnik

Penzionisani teniser Goran Ivanišević (52) šokirao je ponoćnim statusom u kojem je objavio da od bivše supruge Tatjane Dragović (45) traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Nacional donosi da je sud nakon njegovih tužbi protiv bivše supruge, ali i kćerke, Tatjani blokirao svu imovinu.

Navode da je Goran pokrenuo više postupaka s ciljem da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćerke Amber te traži polovinu stana koji joj je poklonila Tatjana.

Pobjednik Wimbledona oglasio se na Instagramu.

 

– Ovako…onoga trenutka kada sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tokom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sad samo čekam tužbu koja bi trebala ustvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda i još neki Grand slam, ali to još sud treba utvrditi. Za sve upite i ostalo, javite se mojim advokatima, gosp. Mandiću i gosp. Staniću koji se bave ovim slučajem već dugo vremena. Uz dužno poštovanje, Goran – napisao je Ivanišević.

Podsjećamo, Ivanišević je s bivšom manekenkom bio od 1998., a vjenčali su se tek 2009. Njihovom braku došao je kraj četiri godine kasnije, a zajedno imaju dvoje djece.