Gradonačelnica Babić upriličila prijem za matematičkog genijalca, Borisa Stankovića

Gradonačelnica Visokog Amra Babić upriličila je danas prijem za Borisa Stankovića, matematičkog genijalca koji svoje matematičke uspjehe kruniše medaljama. Povod razgovora bio je historijski rezultat na 61. Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi.

Ovaj mladi Visočanin osvojio je bronzanu medalju na najprestižnijem matematičkom takmičenju na svijetu.

Da je Boris ponos našeg grada govori i činjenica da ovo nije prvi njegov uspjeh. Plod njegovog dugogodišnjeg rada ogleda se kroz četiri osvojene Balkanske olimpijske medalje od pet učestvovanja. Pored ovogodišnje, tu su i dvije juniorske te jedna seniorska.

Gradonačelnica Babić kontinuirano podržava i prati mlade i talentovane ljude, naše sugrađane, jer je ulaganje u mlade ljude pravi put i prava budućnost za grad Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu.

Borisa već 1. novembra očekuje Balkanska matematička olimpijada, poznatija kao Balkanijada, na kojoj je prošle godine osvojio srebrnu medalju.

“Ponosni smo na našeg Borisa i nadamo da će nastaviti sa odličnim rezultatima u budućnosti, te u najboljem izdanju predstavljati i promovisati Grad Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu. Na Balkanijadi koja očekuje našeg Borisa u novembru, želimo da popravi prošlogodišnji rezultat i da nam donese zlato.”

Borisu želimo puno sreće, uspjeha i medalja u budućnosti!

Vezani članci

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM

Skup NiP-a u Visokom: Nećemo društvo u kojem neko odbija liječiti djecu

VISOKOIN.COM

Program obilježavanja 29.augusta – Dana Grada Visoko

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Amra Babić nositeljica liste “Narod i Pravda” za skupštinu ZDK

VISOKOIN.COM

Grad Visoko će prvi u BiH isplatiti poljoprivrednicima poticaje za proljetnu sjetvu

VISOKOIN.COM