Gradonačelnica Babić upriličila prijem za matematičkog genijalca, Borisa Stankovića

Gradonačelnica Visokog Amra Babić upriličila je danas prijem za Borisa Stankovića, matematičkog genijalca koji svoje matematičke uspjehe kruniše medaljama. Povod razgovora bio je historijski rezultat na 61. Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi.

Ovaj mladi Visočanin osvojio je bronzanu medalju na najprestižnijem matematičkom takmičenju na svijetu.

Da je Boris ponos našeg grada govori i činjenica da ovo nije prvi njegov uspjeh. Plod njegovog dugogodišnjeg rada ogleda se kroz četiri osvojene Balkanske olimpijske medalje od pet učestvovanja. Pored ovogodišnje, tu su i dvije juniorske te jedna seniorska.

Gradonačelnica Babić kontinuirano podržava i prati mlade i talentovane ljude, naše sugrađane, jer je ulaganje u mlade ljude pravi put i prava budućnost za grad Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu.

Borisa već 1. novembra očekuje Balkanska matematička olimpijada, poznatija kao Balkanijada, na kojoj je prošle godine osvojio srebrnu medalju.

“Ponosni smo na našeg Borisa i nadamo da će nastaviti sa odličnim rezultatima u budućnosti, te u najboljem izdanju predstavljati i promovisati Grad Visoko i državu Bosnu i Hercegovinu. Na Balkanijadi koja očekuje našeg Borisa u novembru, želimo da popravi prošlogodišnji rezultat i da nam donese zlato.”

Borisu želimo puno sreće, uspjeha i medalja u budućnosti!

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Područna škola “Goduša” nije otvorena u najavljenom roku

Visokoin.com

Grad Visoko završio obaveze u vezi Javnog poziva

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Svečana akademija povodom 20 godina KRG “Visoko”

Visokoin.com

Grad Visoko odobrio organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama 115.000KM

Visokoin.com