12. Augusta 2022.

Gradonačelnik Ganić podnio krivične prijave protiv više osoba za koje sumnja da stoje iza lažnih profila

Pozivanje na dobro i odvraćanje od zla je primarni zadatak za razumom obdarene. Obzirom da zlo ne miruje i da konstantno iznosi laži, obmanjuje javnost, vrijeđa, kleveće, svojim objavama ugrožava sigurnost pojedinaca i sve to iskazuju putem lažnog profila, obavještavam vas da sam podnio krivičnu prijavu, ali i poduzeo druge zakonom propisane radnje kako bi sistemski kroz institucije zaustavili zlo od svojih bolesnih nakana.
I ptice na grani znaju ko stoji iza lažnih profila koji degradiraju moj rad i moju ličnost, a za što imamo i neoborive dokaze. Nisam ranije reagovao jer sam smatrao da ce doći pameti i da će shvatiti da vrijeđati, izmišljati i lagati na ljude nije osobina dobrog čovjeka.

U Tužilaštvu se vodi predmet po osnovu prijave protiv još jednog lažnog profila, gdje postoje neoborivi dokazi o kome se radi. Te ukoliko Tužilastvo uskoro ne riješi predmet, javno ću objaviti dokaze, nek narod zna, jer očigledno da zlo ne može da miruje i da ima bolesno stanje duha.
Dragi građani kod mene je iskrena namjera, radim pošteno u punom kapacitetu od kako sam preuzeo poziciju gradonačelnika i uopće se ne osvrćem na nesposobne ljigavce, ali kada pređu granicu i izgube mjeru, onda moramo reagovati putem nadležnih institucija, jer ne želim se spuštati na njihov nivo.
Gubitnici su ostavili katastrofalno stanje u svim segmentima i nema ustanove ili preduzeća gdje nismo zatekli problem. Nema mjesne zajednice koja nije zapuštena u svakom segmentu. Godinama se sistemski uništavalo i hvala Bogu to smo stopirali i sada ubrzano radimo na sanaciji, stabilizaciji i razvoju. Znam da im teško pada i da ih boli sve što se radi u Visokom, a godinama je stagniralo, ali to nije razlog da lažu, smutnju unose, izmišljaju, kleveću i zlo šire na sve strane.
Za bolje Visoko, a protiv zla, zajedno!
Izvor: FB Page Mirza Ganić