Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove na izgradnji novog obdaništa u Prijekom

Gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima danas je obišao radove na izgradnji novog obdaništa u Prijekom. Projektom je predviđena izgradnja modernog obdaništa čiji kapacitet će biti 160 mjesta, a u ovoj godini, nakon duge pauze, nastavljeni su radovi na implementaciji odobrenih 600.000 KM u radovima na izgradnji ovog objekta.

– Obzirom da ćemo u ovoj godini implementirati gotovo 600.000 KM za izgradnju ovog objekta stigli smo i da obiđemo radove i vidimo kako sve napreduje. Već se vide obrisi novog obdaništa, a mi nastavljamo dalje sa radom, u fazi smo izrade novog budžeta i novih kapitalnih ulaganja, osigurali smo od Vlade Federacije BiH 420.000 KM, osigurat ćemo i iz budžeta još 160.000 KM tako da i u narednoj godini očekujemo implementaciju novih 580.000 KM, i da u međuvremenu nije bilo poskupljenja građevinskog materijala i samih građevinskih radova, uz tih ukupnih 1,1 – 1,2 miliona KM bilo bi dovoljno za izgradnju ovog objekta. Ovako, nadamo se da ćemo realizacijom novog ugovora za narednu godinu, te uz još jedan ugovor, obdanište staviti u funkciju i da će naša djeca dobiti jedan lijepi objekat. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Pored izgradnje novog objekta obdaništa pripremaju se i radovi i uređenje starog obdaništa, koje bi i nakon što bude izgrađen novi objekat u Prijekom, trebalo da zadrži svoju funkciju.

– Naš cilj je povećati kapacitet, pa ćemo tako uz novih 160 mjesta u novom obdaništu, zadržati i 130 mjesta u starom. Tražimo načine da osiguramo sredstva i za obnovu i utopljavanje starog obdaništa, a interes nam je povećati broj djece, kako bi roditelji i djeca dobili adekvatne uslove. Ovih 600.000 KM koje smo uložili svjedoče da smo ozbiljni da ispunimo ono što smo obećali i završimo izgradnju novog obdaništa u što skorije vrijeme. – naglašava gradonačelnik Ganić.

Uime firme koja vrši nadzor obdanište je obišao i Jasmin Sirćo.

– Veći dio građevinsko – zanatskih radova je realizovan, a do kraja godine planirano je da se završi prva faza i dio dodatnih radova. Urađeno je zidanje, a završava se konstrukcija i zatvaranje objekta, dok je izvođač uspio realizovati i dio drvene konstrukcije koja natkriva dio multimedijalnog prostora objekta koji će biti srce obdaništa. Važno je pomenuti kako sve prostorije budućeg obdaništa imaju direktan pristup vani i u interno dvorište. Nastavak radova je predviđen za narednu godinu kada očekujemo još jedan iskorak u izgradnji ovog objekta. – kazao je Sirćo.

Vezani članci

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

SDA Visoko: Spremni i jedinstveni ulazimo u kampanju za lokalne izbore

Visokoin.com

Otvorena novoizgrađena škola u Goduši

Visokoin.com

Područna škola “Goduša” nije otvorena u najavljenom roku

Visokoin.com

Mirza Ganić dobio podršku, naredne četiri godine vodi SDA Visoko

Visokoin.com

Gradonačelnik Ganić u posjeti ministru unutrašnjih poslova ZDK

Visokoin.com