GRADONAČELNIK ZAVIDOVIĆA: “POŽAR U HOTELU JE PODMETNUT”

Hotel Kristal u Zavodovićima sinoć je zahvatio požar, a gradonačelnik Hašim Mujanović tvrdi kako je vatra podmetnuta. On kaže kako je brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena veća šteta.

“U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru.

Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta”, poručio je Mujanović.

On se zahvalio pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji.

“Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu. Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP “Krivaja” i hotela “Kristal” biti stavljena u funkciju.

U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtijevati da se Ortačka grupa uvede u “Krivaju” sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da grad otkupi imovinu “Krivaje” pa da je pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići”, kazao je Mujanović.