Halid Bešlić pregledan u UKC RS: Stent u odličnom stanju

Poznati pjevač Halid Bešlić juče je uradio kontrolni pregled krvnih žila vrata i glave u UKC RS.

Nakon pregleda, Bešlić se zahvalio rukovodstvu, poručio da je dobro i da je apsolutno sve pod kontrolom. Želim da kažem ljudima da je preventiva najvažnija – poručio je poznati pjevač narodne muzike.

Rekao je da se on i direktor UKC RS poznaju odavno. Putujući za Kozarac na koncert, sjetio se da je Đajić posao dirktor UKC, pozvao ga je da mu čestita i svratio je.

“Rekao je: Daj da te pregledam kad si tu. Kako me pregledao, tako mi je rekao: Tebe je Bog poslao ovdje. Ko zna da li bih bio sa vama ovdje da nisam to otkrio na vrijeme. Nisam kao nov, ali sad dobar i još jednom apelujem na ljude da dođu da se pregledaju”, poručio je Bešlić, piše Srpskainfo.

“Stent u odličnom stanju”
Vlado Đajić, direktor UKC RS rekao je da je kontrolni pregled prošao dobro, te da je zadovoljan nalazom koji je urađen.

“Stent je u odličnom stanju, nema dodatnog suženja, dali smo mu preporuke za terapiju i kako da se ponaša”, rekao je Đajić.

Podsjetio je da je moždani udar jedan od vodećih uzroka smrti i trajne invalidnosti, te da najveći broj moždanih udara nastaje zbog zakrčenja, začepljenja krvnih sudova između srca i mozga, odnosno krvnih sudova vrata i glave i ono što je bitno da osobe ne osjećaju nikakve tegobe, već kad dođe do moždanog udara.

“Zbog toga su vrlo biti preventivni pregledi krvnih sudova vrata i glave kod osoba preko 40 godina, povišen krvni pritisak, masnoće, pušači. I Halid Bešlić nije osjećao nikakve tegobe, već smo mu slučajno otkrili suženje krvnih sudovima vrata i glave. Mi smo spasili Halida, on je spasao na stotine života dajući primjer ljudima da treba da urade ultrazvuk krvnih sudova vrata i glave”, istakao je Đajić, piše Srpskainfo.

Podsjetimo, Bešlić je posjetio UKC RS nakon što je preksinoć održao koncert na tvrđavi Kastel. Koncertu je prisustvovalo 7.000 ljudi.