Halilbegović nezaustavljiv za Bosnu Prevent

Kako se otprilike očekivalo, tako se i desilo, rukometaši Bosne Prevent u ovom podmlađenom sastavu pali su na prvom jakom testu na domaćem terenu. Visočani su bili domaćini Slogi iz Doboja, lideru na tabeli, i zasigurno najjačoj ekipi u ligi, i prvobitno su im parirali do 6 minute, kada je Bosna vodila i sa 1:0, i 2:1. Nakon toga Sloga preuzima incijativu i odlazi na plus 6, da bi Bosnu u život vratio Kadić sa 3 uzastopna gola.

Do kraja poluvremena Sloga se vraća na 6 golova prednosti i uspijeva napraviti rezultat od 13:19.
Početak drugog poluvremena donio je igru gola za gol, sve do 48. minute, kada Bosna dolazi do 2 gola zaostatka. Imali su priliku Visočani i dodju na minus jedan, ili do izjednačenja, ali Maslo jednom, te Sirćo dva puta se nisu proslavili. Nakon toga trener Sloge u igru vraća Halilbegovića koji nastavlja torpedovati domaće golmane, i tako kažnjava propuštene prilike Visočana za povratak u utakmicu. Na kraju sasvim zasluženih 28:33 za goste iz Doboja koji su i ovoj utakmici pokazali da ozbiljno grabe ka doigravanju za prvaka BiH. A Visočanima ostaje žal za propuštenim prilikama, ali i vrijeme je pred nama, da naši igrači shvate da u utakmici protiv ekipa kakva je Sloga ne smijemo imati više od 5 tehničkih grešaka, a ne što smo ih imali više od 15.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Halilbegović koji je postigao 11 golova, dobojski golman Peđa Dejanović je sakupio 12 odbrana. Maslo je bio najefikasniji kod Bosne Prevent sa 9 pogodaka, dok je Enes Sirćo sakupio 10 odbrana.

U srijedu 29. marta Visočani putuju u Zenicu na megdan Čeliku. Sve osim poraza bi bila senzacija, ali i to neka bude manje od one sramote u Kupu.

(VisokoIN/Jasmin Tajić)