HALIM ZUKIĆ – Kandidat za načelnika se odriče primanja!

Kandidat SDA za načelnika općine Visoko Halim Zukić se putem društvenih mreža obratio javnosti, navodeći motive koji su ga podstakli za kandidaturu za općinskog načelnika.

– Ne postoji materijalni motiv koji bi me odvojio od poslova kojima se trenutno bavim te dodatno zakomplicirao i onako složen životni opus. Šta više, moj rad na poziciji načelnika bio bi u cjelosti volonterski. Plaća, dnevnice, putni troškovi i sve ostale prinadležnosti koje pripadaju načelniku su nešto čega se unaprijed odričem i što bih preusmjerio u socijalne svrhe – napisao je Zukić.

Pored odricanja od načelničkih naknada, Zukić najavljuje i mogućnost prijevremenih izbora na kojima bi građani donijeli sud o njegovom angažmanu.

– Po isteku dvije godine podnio bih neopozivu ostavku i građani ne bi morali čekati četiri godine kako bi donijeli sud o mom radu. Ponovo bi se održali izbori za načelnika i isti ne bi bili finansirani iz budžeta, nego iz donacija – tvrdi Zukić.

Kada su u pitanju prioriteti u eventualnom mandatu na čelu Općine Visoko, Zukić ističe borbu protiv svih vidova kriminaliteta, naročito onog povezanog sa narkoticima.

Vezani članci

U Visokom do 11.00 sati glasalo 22,1% birača

VISOKOIN.COM

Melina Halilović: Želim bolji život u svom gradu

VISOKOIN.COM

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zato što više nećemo dopustiti da drugi preuzimaju naše zasluge, da završavaju ono što smo mi počeli i da prisvajaju projekte SDA!

VISOKOIN.COM

CIK BiH pozvala birače da provjere lokaciju svog biračkog mjesta

VISOKOIN.COM

Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

VISOKOIN.COM

Refik Kurgaš donirao 30.000KM i ispunio obećanje mještanima B. Mahale (VIDEO)

VISOKOIN.COM