13. Augusta 2022.

HALIM ZUKIĆ: Ugrožena moja sigurnost, ali i sigurnost članova moje porodice

Na press konferenciji Općinske organizacije SDA Visoko, a povodom vanrednih dešavanja u općini Visoko, obratio se kandidat Koalicije SDA – SBB za načelnika općine Visoko i predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić:

„Danas na press konferenciji želim upoznati predstavnike medija sa prijetnjama i pritiscima kojima je ugrožena moja sigurnost, ali i sigurnost članova moje porodice. Ovom prilikom posebno naglašavam da su različiti pritisci na mene počeli i prije početka predizborne kampanje te su kuliminirali sa prijetnjama kojom je ugrožena moja sigurnost. Od početka vodim dostojanstvenu kampanju sa razvojnim programom, međutim zbog pritisaka onemogućen sam da prezentiram svoje ideje i bavim se kampanjom. Ja ni jednog protivkandidata nisam uvrijedio ni jednom riječju a komoli djelom i želim da tako nastavim. Ovom prilikom imam potrebu da vas upoznam sa aktuelnom situacijom. Naime, ja nisam jedini kandidat koji je doživio direktne prijetnje od Elvina Kriještorca kojeg sam i prijavio PU Visoko. Još na početku kampanje i kandidat za načelnika stranke A-SDA Refik Kurgaš je doživio prijetnje od iste osobe koju je također prijavio policiji, jer je od njega traženo da povuče kandidaturu i dadne podršku aktuelnoj načelnici.

halim-press

Posljednja dešavanja u Visokom svjedoče da je ozbiljno narušena sloboda govora i iznošenja mišljenja u javnosti svakog novinara, ali i građanina, koji se usudi da kritikuje rad aktuelne načelnice. Sramota je da se u cijeloj državi kritikuje ugroženost slobode govora o čemu svjedoči i reakcija Udruženja bh.novinara a da mi ovdje šutimo.

Ja sam danas ovdje da osudim svaki napad na bilo kojeg građanina ove općine. Niko nema pravo da provodi teror i ograničava slobodu govora. Apelujem na svakog građanina koji je doživio neugodnost ili prijetnju da slučaj prijave nadležnim institucijama.

sda-press-2

Ne želim se miješati u rad pravosudnih organa, vjerujem u pravosuđe i institucije ove zemlje i uvjeren sam da će svoj posao obaviti na najbolji mogući način.

Nikakva politika niti borba za vlast ne može stajati iznad sigurnosti građana.


OO SDA Visoko

Vezani članci

U Visokom do 11.00 sati glasalo 22,1% birača

VISOKOIN.COM

Melina Halilović: Želim bolji život u svom gradu

VISOKOIN.COM

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zato što više nećemo dopustiti da drugi preuzimaju naše zasluge, da završavaju ono što smo mi počeli i da prisvajaju projekte SDA!

VISOKOIN.COM

CIK BiH pozvala birače da provjere lokaciju svog biračkog mjesta

VISOKOIN.COM

Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

VISOKOIN.COM

Refik Kurgaš donirao 30.000KM i ispunio obećanje mještanima B. Mahale (VIDEO)

VISOKOIN.COM