Haos u Njemačkoj zbog jeftinih karata

Svatko tko je putovao s mjesečnom kartom od 9 eura lokalnim javnom prijevozom (ÖPNV) u Njemačkoj proteklog vikenda trebao imati na raspolaganju dovoljno vremena i jake živce. U pojedinim slučajevima putnici su morali posegnuti dublje u džep zbog kašnjenja vlakova. Dakle, pitanje je: Što će Deutsche Bahn učiniti da se suprotstavi kaosu koje su prouzročile jeftine karte?
Vlakovi su proteklog produženog vikenda u Njemačkoj bili prenatrpani. Pojedini putnici su se zbog toga odlučili na skuplju varijantu, te su se umjesto regionalnim vlakovima vozili skupljim bržim vlakovima.

Njemački mediji pišu kako pojedinci nisu mogli ponijeti svoje bicikle sa sobom, jer jednostavno nije bilo mjesta u vlakovima.

U Stendalu u Saskoj-Anhaltu su zbog kaosa na željezničkom kolodvoru morali intervenirati policajci. Policajci su morali intervenirati zbog putnika koji nisu željeli napustiti prenatrpani vlak.

“Vlak je bio više od 200 posto prenatrpan. Strojovođa je zatražio pomoć jer putnici nisu htjeli napustiti vlak”, rekao je glasnogovornik policije.

Udruga putnika Pro Bahn rekla je kako je kaos bio predvidiv, te je “rezultat političke ponude bez potrebnih željezničkih kapaciteta”.

“Naravno, kao što se i očekivalo, bilo je povremenih opterećenja, posebno u vlakovima prema glavnim turističkim odredištima”, rekao je Jörg Sandvoß, izvršni direktor DB Regio.

Od 1. lipnja u uporabi je 50 dodatnih vlakova DB Regio s oko 250 dodatnih linija.

Tokom ljetnih mjeseci također se planira zapošljavanje dodatnog osoblja DB-a u vlakovima i na kolodvorima kako bi se bolje koordinirao ukrcaj i iskrcaj putnika, te kako bi se pružila bolja podrška putnicima, piše u priopćenju tvrtke DB Regio, piše Fenix magazin.