Hapšenje na Palama nakon tučnjave i pucnjave: Pronađeni droga, oružje i novac

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo jučer su na području Pala uhapsili četiri osobe.

Policajci su oduzeli Polo i BMW, oružje te 58.400 eura, dok se za jednom osobom traga.

“Uhapšeni su T. P. sa Pala, A. Đ. iz Srbca, E. T. iz Bihaća i S. M. državljanin Republike Slovenije, dok se za S. P. sa Pala još uvijek traga”, saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

Kako se dodaje, T. P. i S. P. sumnjiče se da su preksinoć oko 23 sata u ugostiteljskom objektu na Palama napali R. G. sa Pala nanijevši mu povrede, nakon čega je S. P. ispalio metak iz vatrenog oružja u plafon objekta.

Također, kako se navodi, T. P. se sumnjiči da je napao policajca tokom vršenja radnje, nakon čega su navedenim vozilima, kojim su upravljali E. T. i S. M., sa kojima se nalazio i A. Đ., pobjegli.

“Operativnim radom policajci su saznali da su navedeni koristili apartman u hotelu na Jahorini kojom prilikom je izvršen pretres istog u kojem je zatečen A. B., državljanin Republike Slovenije, kod kojeg su pronađene i oduzete dvije kesice marihuane i dva mobilna telefona, za šta je isti sankcionisan”, dodaje se u saopćenju.

O svemu je, kako se navodi u saopćenju, obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

“Lica će u toku dana uz izvještaj biti predata u dalju nadležnost tužilaštva, a potraga za S.P. je u toku”, zaključuje se u saopćenju, prenose Nezavisne.