Hrvatska: Nastavljena potraga za Antonijom Bilić

Na području Bilišana u zadarskoj regiji jutros je nastavljena potraga za maloljetnom Antonijom Bilić, za čije je ubistvo optužen vozač kamiona Dragan Paravinja /42/.

Pripadnici krim i intervente policije iz Šibenika, uz pomoć pripadnika Gorske službe spašavanja sa desetak vozila, dva psa tragača i kajakom od 8.00 sati pretražuju rukavce rijeke Zrmanje kod Bilišana.

Portparol zadarske Policijske uprave Elis Žodan rekao je da se ukazala potreba za još jednom pretragom, jer se došlo do određenih operativnih saznanja, te da će ukoliko danas ne bude pretraženo planirano područje, posao biti nastavljen sutra.

On nije rekao da li se u potragu krenulo zbog novih tragova ili iskaza koji su došli iz šibeničkog pritvora od optuženog Dragana Paravinje ili s neke druge strane.

Hrvatski mediji navode da za sada nije poznato da li policija ima novih saznanja u vezi nestanka Bilićeve, a kao mogući razlog navodi se niži vodostaj u okolnim rječicama, zbog čega pretraga može biti preciznija.

Antonija Bilić nestala je 7. juna, dok je stopirala kod mosta na Čikoli. U Hrvatskoj je krajem juna provedena najopsežnija akcija pretrage, ali njeno tijelo do danas nije pronađeno.

Hrvatsko tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje (42) zbog teškog ubistva sedamnaestogodišnje Antonije Bilić i pokušaja silovanja još jedne devojke prošle godine.

Paravinja je zbog ispitivanja u vezi sa nestankom Bilićeve privremeno izručen Hrvatskoj iz BiH, gdje je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja.

I Srbija traži Paravinju zbog krivičnog djela silovanja i pokušaja silovanja.

(VisokoIN/Srna)