Hurtić: Želimo se navijačima odužiti pobjedom

Nogometaši Sarajeva u posljednjem 30. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u malom gradskom derbiju u nedjelju dočekuju ekipu Olimpica.

Za obje ekipe utakmica je od izuzetne važnosti, Sarajevu u borbi za plasman u “Evropi”, a Olimpicu za opstanak u elitnom društvu.

Nakon poršlonedjeljenog teškog poraza od Slobode, trener Sarajeva Almir Hurtić danas je na pres-konferenciji kazao da je ekipa u najvažnijoj utakmici sezone, u kojoj je mogla osigurati nastup u evropskom takmičenju, odigrala najslabije.

– Izgledali smo loše u Tuzli, preuzimam na sebe odgovornost, ali ne znači da nisu griješili i igrači. Imamo još šansi za “Evropu”, želimo doći do pobjede nad Olimpicom, koji kao i mi ima rezultatski imperativ. Njima je ova utakmica posljednja šansa, ali mi se time ne opterećujemo. Imamo svoje ciljeve i želimo se odužiti navijačima pobjedom. Ne ovisimo samo o sebi jer moramo čekati rezultate utakmica iz Širokog Brijega, kao i iz Bijeljine u finalu Kupa – kazao je Hurtić, koji je prije dva dana dobio povjerenje uprava da vodi klub i u narednoj sezoni.

– Povjerenje Upravnog odbora mnogo mi znači, zahvaljujem klubu i Vicentu Tanu.U meni su prepoznali čovjeka koji je sposoban voditi ovaj klub. Izuzetno sam vezan za Sarajevo, volim ovaj klub i ovo je velika čast i obaveza za mene – izjavo je Hurtić.

Mladi prvotimac Sarajeva Elvedin Herić izjavio je da ekipa uz maksimalno zalaganje može doći do “Evrope”.

– Pobjedom nad Olimpicom želimo završiti sezonu na najbolji način. Naravno, treba nam i mnogo sreće s ostalim rezultatima. Ekipa Olimpica će sigurno doći motivisana. Njima ova utakmica mnogo znači, ali mi smo domaćini. Ako pokažemo pravo lice, rezultat neće izostati – kazao je Herić.

Utakmica se igra u nedjelju na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 17.00 sati.